4 Mart 2010 Perşembe

ARTAN PİLAVDAN BÖREK ve DOSTLUK BİLDİRİMİ

Bizimkiler kalan pilavı ısıtıp yemeyi sevmezler.Ben genelde ertesi güne kalacak kadar pilav yapmam ama eger yaptıysamda kalan pilavdan börek yaparım.Geçen gün havuçlu pilav yapmıştım.Biraz fazla yapmışım hemen ertesi gün börek yapmak şart oldu. İşte malzemeler:

MALZEMELER:
  • 6 adet yufka
  • artan pilav veya haşlanmış pirinç
  • süt(yufkaların ara katlarına ve üstüne sürmek için)
  • sıvıyag(yufka ara katlarına ve üstüne sürmek için)
  • az yogurt(üstüne sürmek için)
  • yarım şişe soda(üstüne dökmek için)


Eger artan pilavınız yoksa bir miktar pirinci pilav yapar gibi pişiriyorsunuz.(içine tuz ve karabiber koyarsanız daha güzel olur.)Altı yaglanmış tepsiye birinci kat yufka serilir ve üzerine sıvıyag ve süt karışımından sürülür.2.yufaka da serilip yine sıvıyag süt karışımı gezdirilir.3.yufka serilir ve üstüne artan pilav yayılır.Diger yufkalara da aynı işlem uygulandıktan sonra en son yufkanın üzerine de sıvıyag,süt ve az yogurt karışımı sürülüp sonra üstüne yarım şişe soda dökülür ve dilimlendikten sonra 180C önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.


Dostluk bildirimini bana gönderen arkadaşım ahsen58'e teşekkür etmek istiyorum.Bu blog sayesinde çok güzel insanlarla tanıştım.Şahsen tanışma fırsatım olmamış olsa da hepinizi çok seviyorum.Bu bildirimi bütün blog arkadaşlarıma yolluyorum.

21 yorum:

  1. Canım ödülün için tebrik ederim bö
    reğinde harika ellerine sağlık koca
    man öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. bu tarifi daha önce makarnayla yapıldığını görmüştüm,pilavlada çok güzel olmuş.
    hem artan pilavlar değerlniyor hemd nefis bir börek oluyor

    ellrine sağlık

    YanıtlaSil
  3. çok enteresan bir börekmiş.denemeği düşünüyorum:)

    YanıtlaSil
  4. dostlukların daim olsun canım. börek çok degişikmiş. sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir akıl,göbete diye bir börek bilirdim,ona benzemiş,ellerinize sağlık.Dostluk ödülünde hayırlı olsun..Sevgilerrrr.....

    YanıtlaSil
  6. Oncelikle tebrikler canim..Borekse harika kalan pilavlar en guzel bu sekilde degerlendirilir sanirim.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. Dostlukların kalıcı olsun canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. pilav ve yufka ilk kez duyuyorum .ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. hiç denemediğim bir tat.ellerine sağlık.iyi fikirmiş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. CANIM İYİ GECELER.SAYFAMA UĞRARMISIN SENİ MİMLEDİM.

    YanıtlaSil
  11. İyi fikir..
    Ben genel de artan pilavı kadınbudu köfte de kullanıyordum..
    Ellerıne sağlık afiyetler olsun bereketi ile..

    YanıtlaSil
  12. Canım ödülün için tebrik ediyorum..

    Ellerine sağlık börek için gerçekten ilk defa duyuyorum aklıma yazdım:))

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık canım annemde yapar pilavlı börek ama ben daha hiç denemedim

    YanıtlaSil
  14. Ben bu tip tarifleri çok seviyorum, artan yemekler de israf olmuyor, hem de üst üste aynı yemekler yenmemiş oluyor. Çok iyi fikir canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. makarnali böregi biliyordum ama pilavlisini hic duymadim dogrusu
    ilginc geldi ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Günün kutlu olsun.Sabah sabah ağlattın beni.Rahmetli babaannemin böreğini yapmışsın pekçok kişi bilmez ama nasıl güzel olur.Hem çok lezzetli hemde artık yemek değerlendirmesi.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  17. eltim karslı prinçli ve kıymalı börek yapıolar çokta nefis oluyo ellerine sağlık eylemcim kadınlar gününü kutluyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Kadınlar günün kutlu olsun canım. sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Çok değişik olmalı böreğin canım..Hiç tatmadım dha önce..Fakat pilavı bu şekilde değerlendirmen çok güzel olmuş,ellerine sağlıkk..


    Kadınlar günün kutlu olsun..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Teşekkürler,sizinde Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun,sevgiler

    YanıtlaSil
  21. ödülünmü tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum canım ...kadınlar günün kutlu olsun:)

    YanıtlaSil

İzleyiciler