Malzemeler:
- 6 adet yufka
- istenilen kadar balkabagı(ben yarım kilo kadar kullandım)
- çok az şeker
- süt(yufkaların ara katlarına sürmek için)
- sıvıyag(yufka ara katlarına sürek için)
- az yogurt
- yarım şişe soda
Kabaklar eger kabuklu alındıysa kabukları soyulduktan sonra rendelenir.Ve içine az şeker eklenir ve karıştırılır.(komşum sotelemeden yapıyor balkabaklarını)Altı yaglanmış tepsiye birinci kat yufka serilir ve üzerine sıvıyag ve süt karışımından sürülür.2.yufaka da serilip yine sıvıyag süt karışımı gezdirilir.3.yufka serilir ve üstüne balkabaklı içten konulur.Diger yufkalara da aynı işlem uygulandıktan sonra üzerine de sıvıyag,süt ve az yogurt karışımı sürülüp sonra üstüne yarım şişe soda dökülür ve dilimlendikten sonra 180C önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.(internette araştırdım bu balkabagı böregi tarifini birçok tarifte baya tatlı yani şekerli hatta cevizli yapıyorlar.ama benim komşum bu şekilde tarif etti bana.)
Afiyet olsun.
ellerine sağlık eylemciğim severim ben böyle tatları
YanıtlaSilelinize sağlık
YanıtlaSilEylem bende yemedim,aman boşver onlar yemesin biz yeriz :)afiyet olsun..
YanıtlaSilsevgiler..
eylemcim bu sene kabağın denemediğim bir böreği kaldı.ama nefis olduğunu duydum.mücverini yaptım dün nefis oldu.ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilellerine saglik..
YanıtlaSilbende okuduğumda aynen öyle düşündüm balkabaklı börek ama görütüsünden çok güzl olduğu anlaşılıyor
YanıtlaSilafiyet olsun
eylemcim bizede ilk defa bir komşumuz getirdi ama onunkisi pek tatlı değildi bu börek aslında tatlı olurmuşş içine şekerde serpek gerekiyormuş tabi bunu çok sonralardan öğrendim ama ben ogunden beri ağzıma süremiyorum...
YanıtlaSilbenim denizlili komsumda gözlmesini yapmisti bal kabaginin böregide nefis olmus eline saglik bir dilim aldim
YanıtlaSilellerine sağlık canım
YanıtlaSilnefis görünüyor
öptümmmmmmmm
süreklı karşılaşıyorum nette ben bu bal kabaklı börek tarzı hamur işlerine gerçekten merak ediyorum tadı nasıl oluyor denemek lazım oda senın tarıfinle ilk yapmak istiyorum sevgiler...
YanıtlaSilbatı karadeniz
YanıtlaSilözellikle zonguldak tarafında çok yapılır.
ama elde açması yapılmalı ,
çünkü farkı orada !
benimde yardımcım zonguldaklı,
elde açmasını yapar ve çok hoş olur.
blogda yayınlanacaklar arasında hala durur :(
afiyetler olsun canım
Ellerine sağlık, çok severim bu böreği, sevgiler..
YanıtlaSilÇok canım çekti Eylem'ciğim,kimbilir nasıl lezzetli olmuştur..Severim kabaklı tatları..Ellerine sağlık canım..Sevgiler..
YanıtlaSilBizde gözlemesini yaparız. elinize sağlık
YanıtlaSilHülya
ellerine sağlık canım nefis olmuş
YanıtlaSilafiyet bal olsun
sevgiler
Mis gibi kokular buralara kadar ulaştı,ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilEYLEMCİM ELLERİNE SAĞLIK..BENDE HİÇ DENEMDİM..AMA DENEMEK İSTİYORUM....
YanıtlaSilgörüntü çok güzel...ellerine sağlık
YanıtlaSilÇOOOOK ÖNCEDEN YAPIYORDUM YİNE YAPMALIYIM ELİNE SAĞLIK CANIM
YanıtlaSil