KEREBİÇ/GEREBİÇ MALZEMELER:
- 1 su bardagı zeytinyagı
- 1 su bardagından az eksik sıcak su
- 1/2 kilo ince irmik(mutlaka ince olması gerekiyor)
- 250 gr.kadar un
- 1 tatlı kaşıgı dövülmüş mahlep
İÇ MALZEMESİ:
- 2 su bardagı iri çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşıgı tarçın
- 1 tatlı kaşıgı dövülmüş karanfil
- 2 yemek kaşıgı pudra şekeri
İç malzemeleri bir kapta karıştırılır.Hamur için irmik,zeytinyagı,un ve mahlep bir kapta karıştırılır ve 30 dakika bekletilir.Sonra içine sıcak su ilave edilir ve iyice yogrulur ve bir süre daha dinlenmeye bırakılır.(hamur ilk etapta cıvık gibi gelebilir sonra kendini topluyor)Hamurdan limon büyüklügünde parçalar koparıp içli köfte yapar gibi içini oyup iç malzemesinden koyup agzını kapatın.(hamur ince oyulursa daha güzel olur)Agzı kapatılan kurabiyeleri eger kalıbınız varsa kalıbın ortasına koyarak elinizle hafifçe bastırıyorsunuz sonra kalıptan çıkarmak için ucunu hafifçe bir tahtaya vuruyorsunuz ve çıkartıyorsunuz.Eger kalıbınız yoksa elinizle şekil veriyorsunuz.(benim kalıbım yoktu elimle şekil verdim)Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi uyguluyorsunuz.Hafifçe yagladıgınız tepsiye diziyorsunuz ve önceden 180C ısıtılmış fırında üstü hafif kızaracak şekilde pişiriyorsunuz.Pişince ılıdıktan sonra her tarafına pudra şekeri serpiyorsunuz.
Afiyet olsun. Ve bana yaratıcı blog ödülünü veren arkadaşlarım analikizlihertelden ve aysemmutfakta arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.Ve bu ödülü bütün arkadaşlarıma gönderiyorum.Ayrıca gecikmiş bir mimi de cevaplamak istiyorum.Güzel arkadaşım ezgilitarifler
beni mimlemiş.Çantamın içinde olanları sormuş.
- efenin kıyafetleri
- efeye yiyecek
- su
- cüzdan,ıslak mendil,peçete,efeye oyuncak..............
Canım ellerine sağlık enfes bende çok severim tabağı alsam olurmu çok
YanıtlaSilöpüyorum...
Canı bu çok farklı bir tarif.Bunu yapmaya çalışacağım.
YanıtlaSilSevgiler..
Selamlar, bu nefis lezzeti ilk kez bir kaç yıl evvel mersinli bir tanıdık ikram etmişti ve hala tadı damağımda.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
mmm,çok hoş gözüküyor eline sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler
Eylemcim ben hiç ev yapımı yemedim,hep dışarıda yedim.. ama daha farklıydı sanırım.. beyaz bir köpüğün içinde ikram ediliyordu ...
YanıtlaSilellerine sağlık...
sevgiler..
çok güzel gözüküyolar eminim tadlarıda güzeldir ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine saglik canim nefis gorunuyor.
YanıtlaSilMersin´de de meshurdur kerebic ozellikle de antep fistiklisi..
Sevgiyle kal..
Canım sayfamda seni bekleyen bir ödül var:)
YanıtlaSilharika bir tatlıdır bu görünce dayanamadım atladım ellerine sağlık arkadaşım ama canım bir çektiki sorma yapabilirmiyim bilmiyorum Türkiye deyken yengem mersine gittikce getirirdi yerdik çok özlemişim kerebiçi neyse hayırlı geceler muhabbetle
YanıtlaSilOlá, amiga!
YanıtlaSilVoltei para rever seu cantinho... maravilhoso!...
Suas receitas estão cada vez melhores... você é talentosa e gosta de cozinhar...
Um ótimo fim de semana!
Beijinhos.
Itabira - Brasil
bu tarifi hep yapmak istiyordum kalıbım yok diye yapmıyordum.kalıpsızda oluyor madem deniyicem.muhteşem görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlı canım nefisss görunuyor sevgıler...
YanıtlaSileylemcim ellerine sağlık.ödülün için tebrik ediyorum
YanıtlaSilMerhaba. Gerçekten nefis ir kurabiye, ellerine sağlık. Ben de farklı bir tarifle denemiştim. İkram ettiğim arkadaşların yorumu "şimdiye kadar yaptığın en güzel kurabiye" şeklindeydi. Afiyetler olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilCanım tebrik ediyorum...
YanıtlaSilMutlu pazarlar:)
Ellerine sağlık nefis gözüküyor..
canımcım nefis olmuş,
YanıtlaSilellerine sağlık
öpüyorum
Ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilEllerine sağlık. Mersin'de çöven kökü ve şekerle ile yapılan köpüğe batırılarak servis yapılır. Tekrar ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilEylem'cim, ev yapımı, kimbilir ne lezzetli olmuştur, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilsevgiler
çok güzel gözüküyor ellerine sağlık
YanıtlaSilsürekli duyduğum ama hiç yemediğim bir kurabiye ...elllerine sağlık canım...bende sana bir hediye gönderdim... alırsan sevinirim...güzel bir hafta diliyorum...
YanıtlaSilGünaydın Eylem,
YanıtlaSilEllerine sağlık çok güzel bir tatlıdır eminim. Yazını okuyunca bizde de bayramları hurma tatlısı yapılır. Her gittiğimiz evde yeriz:)
GÜNAYDIN...
YanıtlaSilmersinde de geleneksel ramazan tatlısıdır. üzerine çöven otundan yapılmış beyaz köpüklü bir sos ile servis edilir. iyi yapılmışının tadına doyum olmaz. eline sağlık eylemcim.
YanıtlaSil