- 500 gr.Sinangil köy ekmegi unu
- 1.5 su bardagı su
- 1 paket sinangil instant maya
- az tuz
Bütün malzemeleri derince bir kaba alıp 10 dakika yoguralım.Kulak memesi kıvamında bir hamur olacak.Hamurumuzun üstünü nemli bir bezle örtüp sıcak bir ortamda dinlenmeye bırakalım.1 saat bekledikten sonra hamura istedigimiz ekmek şeklini verelim(ben küçük ekmek şekili verdim).Yaglı kagıt serilmiş tepsiye yerleştirelim ekmegimizi ve 1-2 saat kadar tekrar tepsi mayasının gelmesini bekleyelim.(ekmekler iki kat büyüklügüne ulaşana kadar yani)Ekmeklerimiz mayalanınca bir fırça yardımıyla ekmeklerin üzerini ıslatalım.Önceden 200C ısıtılmış fırında(fırının bir köşesine ısıya dayanıklı bir kaba su koyalım be su ekmegimizin parlak olmasını saglayacaktır) yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım.Ve sıcak sıcak ekmeklerimiz hazırdır.
Afiyet olsun.
- İstenilen kadar kırmızı taze biber
- istenilen kadar yeşil taze biber(dolmalık biber olursa daha güzel oluyor)
- 3-4 adet domates
- tuz
- az sıvıyag
Biberlerimizin çekirdeklerini çıkardıktan sonra istedigimiz şekilde kesiyoruz.Ben uzunlamasına dogradım.Domateslerimizi rendeliyoruz.Sıvıyagımızı tavaya alalım ve dogradıgımız biberleri yagda soteliyelim.Sotelenen biberlerin üstüne domates rendemizi ekleyelim ve en son olarak da tuzumuzu koyalım ve pişmeye bırakalım.
Afiyet olsun.
Çok iştah açıcı çok leziz bir görüntüsü var afiyet olsun. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
o DOMATESLERE BANA BANA MMMM SÜPER ELİNE SAĞLIK:)
YanıtlaSilHer ikisi de nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Iyi haftalar diliyorum.
YanıtlaSilellerine sağlık
YanıtlaSilolsada yesem sıcak sıcak
Canım benim ikiside harika ellerine
YanıtlaSilsağlık kocaman öpüyorum...
Ekmeklere bayıldım.Sos da güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgilerrr.Öptüm....
YanıtlaSilyanınada bol yoğurt hımmmm yemede yanında yat olmuş bende çok severim biber kapamasını ellerine sağlık
YanıtlaSilekmekler çok güzel görünüyor,sosa dicek yok içinde kırmızı biber varsa tadınında güzel olmaması mümkünmü?
YanıtlaSilen sevdiğim sebzelerden biridir.
ellerine sağlık
Ayyyyy nefis bir görüntü. gerçekten çok doğal bir köy ekmeği olmuş kokusu da tadı da geldi buralara kadar. Bayıldım ellerine sağlık.
YanıtlaSilyakin olsada atlasam gelsemm.Heleki ekmeyi o sosa batirip lokma lokma tadinin zevkini cikarmak in hayali bile insnain icini gicikliyor.
YanıtlaSilellerine saglik canim.
Sevgiler
Sefa
ayyyyy nefis bunlarrrr.ellerinize sağlık
YanıtlaSilmadem buyur ettin ben gelmezmiyim sandın helede köy ekmeği sıcak ev yapımı mmmm şifa olsun canımm
YanıtlaSilEkmeklerine bayıldım tatlım..İçersine biraz tereyağ koyup, çayın yanında yerdim bir güzel..Birazını da biberle ekmek arası yapardım..))Alternatif çok bende anlayacağın..Ellerine sağlık canım..Öpüyorum kocaman..Sevgiler..
YanıtlaSilHarika bir ikili olmuşlar, afiyet olsun. Sinangilin köy ekmeği hariç bütün ekmek karışımlarını denedim ve çok beğendim. En kısa zamanda köy ekmeğini de denemek isterim.
YanıtlaSilSevgiler.
HELE BİRDE BOLUNUN PATATESLİ KÖY EKMEĞİ OLURSA ÖF ÖFÖFFFFFF DEĞİLMİ
YanıtlaSilYANINDADA TEREYAĞI