MALZEMELER:
- 6 adet yufka
- artan pilav veya haşlanmış pirinç
- süt(yufkaların ara katlarına ve üstüne sürmek için)
- sıvıyag(yufka ara katlarına ve üstüne sürmek için)
- az yogurt(üstüne sürmek için)
- yarım şişe soda(üstüne dökmek için)
Eger artan pilavınız yoksa bir miktar pirinci pilav yapar gibi pişiriyorsunuz.(içine tuz ve karabiber koyarsanız daha güzel olur.)Altı yaglanmış tepsiye birinci kat yufka serilir ve üzerine sıvıyag ve süt karışımından sürülür.2.yufaka da serilip yine sıvıyag süt karışımı gezdirilir.3.yufka serilir ve üstüne artan pilav yayılır.Diger yufkalara da aynı işlem uygulandıktan sonra en son yufkanın üzerine de sıvıyag,süt ve az yogurt karışımı sürülüp sonra üstüne yarım şişe soda dökülür ve dilimlendikten sonra 180C önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Canım ödülün için tebrik ederim bö
YanıtlaSilreğinde harika ellerine sağlık koca
man öpüyorum...
bu tarifi daha önce makarnayla yapıldığını görmüştüm,pilavlada çok güzel olmuş.
YanıtlaSilhem artan pilavlar değerlniyor hemd nefis bir börek oluyor
ellrine sağlık
çok enteresan bir börekmiş.denemeği düşünüyorum:)
YanıtlaSildostlukların daim olsun canım. börek çok degişikmiş. sevgiler..
YanıtlaSilGüzel bir akıl,göbete diye bir börek bilirdim,ona benzemiş,ellerinize sağlık.Dostluk ödülünde hayırlı olsun..Sevgilerrrr.....
YanıtlaSilOncelikle tebrikler canim..Borekse harika kalan pilavlar en guzel bu sekilde degerlendirilir sanirim.
YanıtlaSilSevgilerimle..
Dostlukların kalıcı olsun canım.
YanıtlaSilSevgiler...
pilav ve yufka ilk kez duyuyorum .ellerinize sağlık
YanıtlaSilhiç denemediğim bir tat.ellerine sağlık.iyi fikirmiş.sevgiler.
YanıtlaSilCANIM İYİ GECELER.SAYFAMA UĞRARMISIN SENİ MİMLEDİM.
YanıtlaSilİyi fikir..
YanıtlaSilBen genel de artan pilavı kadınbudu köfte de kullanıyordum..
Ellerıne sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
Canım ödülün için tebrik ediyorum..
YanıtlaSilEllerine sağlık börek için gerçekten ilk defa duyuyorum aklıma yazdım:))
ellerine sağlık canım annemde yapar pilavlı börek ama ben daha hiç denemedim
YanıtlaSilBen bu tip tarifleri çok seviyorum, artan yemekler de israf olmuyor, hem de üst üste aynı yemekler yenmemiş oluyor. Çok iyi fikir canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilmakarnali böregi biliyordum ama pilavlisini hic duymadim dogrusu
YanıtlaSililginc geldi ellerine saglik sevgiler
Günün kutlu olsun.Sabah sabah ağlattın beni.Rahmetli babaannemin böreğini yapmışsın pekçok kişi bilmez ama nasıl güzel olur.Hem çok lezzetli hemde artık yemek değerlendirmesi.ellerine sağlık
YanıtlaSileltim karslı prinçli ve kıymalı börek yapıolar çokta nefis oluyo ellerine sağlık eylemcim kadınlar gününü kutluyorum sevgiler
YanıtlaSilKadınlar günün kutlu olsun canım. sevgiler...
YanıtlaSilÇok değişik olmalı böreğin canım..Hiç tatmadım dha önce..Fakat pilavı bu şekilde değerlendirmen çok güzel olmuş,ellerine sağlıkk..
YanıtlaSilKadınlar günün kutlu olsun..Sevgiler..
Teşekkürler,sizinde Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun,sevgiler
YanıtlaSilödülünmü tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum canım ...kadınlar günün kutlu olsun:)
YanıtlaSil