2 Mart 2010 Salı

NE BULDUYSAN KOY YEMEGİ


Adı ilginç oldu ama gerçekten ne bulduysam koyuyorum bu yemege.Adı da oradan geliyor zaten.Akşam yemeginiz için bir alternatif olabilir.Yanına da pilav veya makarna oldu mu tamam oluyor.İşte tarif:
MALZEMELER:
  • 150 gr.kuşbaşı et(benim tercihim dana etinden yanadır.Aslında 250 gr. et olunca daha güzel oluyor fakat et fiyatları malum aldı başını gidiyor)
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kabak
  • 1 adet kuru sogan
  • kimyon,tuzot,et tablet
  • az sıvıyag veya tereyag
  • sıcak su
  • az salça

Sıvı yagı bir tencereye alıyoruz ve etleri ekliyoruz.Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz.Ayrı bir yerde etler pişerken biberlerin çekirdeklerini çıkartalım,havuçları,kabakları,soganı soyalım ve bütün malzemeleri jülyen yani uzunlamasına keselim.Kuru soganı da jülyen dograyalım.Etler suyunu çekince salçasını ilave edelim ve sonra havuçları ekleyelim ve biraz daha kavuralım.(havuç en geç pişen sebze oldugu için ilk önce havucu ekliyoruz)Sonra salçasını ekleyelim ve ardından diger malzemeleri ekleyip karıştıralım.Bir süre etin suyu ile pişen yemege baharatlarını ve suyunu da ekleyip pişmeye bırakalım.Pişen yemegimizi pilavla beraber servis edelim.

Afiyet olsun.

11 yorum:

  1. ömne bulduysan koy yemeğin çok lezzetli görünüyor,bazen yapmaklazım böyle yemekler

    ellrine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Canım ismide kendi gibi güzel elle
    rine sağlık öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. işte süper bi yemek.Et sevenlere de sebze sevenlere uygun :)

    YanıtlaSil
  4. Sebzeli harika bir et yemeği olmuş,yarın akşama düşünebilirim.. ellerine sağlık..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Cok lezzetlı bır yemege benzıyor.Ellerıne saglık canım.Sevgıler..

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık. Evdeki malzemlerle yapılabilecek bir yemek. Eminim tadı da çok güzeldir. Görüntü öyle valla.:))
    Öpüyorum canım seni.

    YanıtlaSil
  7. Bazen bende dolapta kalan bir kaç sebzeyi karistirip böyle bir yemek çikartirim ortaya.. Hafif sulu olunca ekmekle çok nefis oluyor. Özellikle kis günleri vitamin deposu :)) Ellerine saglik canim.. Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Merhaba. Böyle doğaçlama yapılan yemekler daha lezzetli oluyor, ellerinize sağlık, afiyetler olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Yemek çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  10. canım sayfama uğrarmısın ödülün var

    YanıtlaSil
  11. Haftada bir böyle bir yemek yapmak aslında harika bir fikir, böylece dolapta kalanlar da değerlenmiş olur. Çok da leziz olmuş, ellerine sağlık Eylem'cim.

    YanıtlaSil

İzleyiciler